Zwembad in gebruik 👍

Vrijdag (28) en zaterdag (29 mei) zijn de “pool-boys😃, Raoul en Rob” weer volop aan de slag gegaan.

Altijd wonderlijk te zien dat na 100 kg. zout toe gevoegd te hebben de volgende dag het water weer kraakhelder is.

We hebben namelijk een zoutwater zwembad. Bij een zoutwater zwembad is zwembadzout (NaCl) het desinfecteermiddel. Je voegt het gewoon toe aan je zwembadwater en een zout water systeem zet het om in chloor. Kortom, ook een zwembad met zout water bevat dus chloor. Je creëert die chloor als het ware op een natuurlijke manier zonder chemicaliën.

Het water stroomt eerst door de filter en dan door het zout water systeem. Dit toestel scheidt het natrium van de chloride door middel van lage spanning (zoutelektrolyse). Zo creëer je natuurlijke chloor om je water te desinfecteren. Als de chloride is uitgewerkt, bindt het zich weer met het natrium en krijg je opnieuw zout. Het hele proces begint daarna gewoon opnieuw. Het gaat dus om een gesloten systeem, waarbij je niet constant desinfectiemiddel aan je water moet toevoegen. Dat is goed voor je gezondheid én het milieu.

En met een zoutwater zwembad geniet je van zachter, gezonder water zonder chemicaliën. Daardoor heb je geen last van de klassieke ongemakken van een chloor zwembad (penetrante chloorgeur, huidirritaties, pijnlijke ogen, …)

We hebben ongeveer 3 gr. zout per 1.000 li. water nodig. Dat is voor ons zwembad bijna 175 kg. Door de suppletie van regenwater in de winter moeten we bij de opstart altijd aanvullen (ca. 100 kg. dit jaar).

Voor de schoonmaakbeurt.

En zaterdagmiddag, na de preparatie, weer volop genieten.

Er kan dus weer gezwommen worden in ons zwembad.

zoutwaterzwembad: 9x4x1,5 m., met o.a. voorzien van een solar dek, een volautomatische zoutelektrolyse installatie met pH dosering, een jet-stream (20 li. water per sec.: 400V; 3,5 kW) en LED verlichting (multi color).

0 Comments

Leave your reply